Majalah Bahana terbitan bulan Julai 2010

Berikut adalah Isi Kandungan majalah Bahana terbitan bulan Julai 2010. Petikan Titah: Masjid Jangan Malap Bisa Dijauhi Masyarakat, Cerpen: Pengalaman di Masjid Nabawi oleh Haji Awang Mohammad Haji Timbang, Wadah Penyair Darussalam, Esei: Melahirkan Sebuah Skrip Drama Televisyen Kanak-Kanak oleh Haji Md. Hussain Abdul Rahman, Cerpen: Hujung Jalan oleh Balqis Basyarah, Esei: Folklor Lisan Cerita "Wasai Bedanu": Virus "Iri Hari" oleh Maslin Haji Jukim, Pairama Sastera: Pelancaran Laman Web Sasterawan Brunei, Pameran Media Sastera, dan Pementasan Teater: Wadah Pengkarya oleh Hidup Zin, Persada Puisi Pilihan: HM Tasra, Cerpen: Rama-Rama di Tapak Tangan oleh Maya Brunei, Balada, Esei: Pewarnaan Islam dalam Sajak "Pada-Mu Hidup Matiku" oleh Mas Malinja oleh AS, Gurindam, Cerpen: Penyesalan oleh Zura, Syair, Esei: Drama "Pancir Kesatria Tongkat Negara": cerminan patriotisme Karya A. Rahman Yusof oleh Nadiah Haji Kamis, Pantun, Monolog: Sindir Kasih Menyindir Sayang oleh Haji Nayan Muhammad.

PERHATIAN: majalah Bahana terbitan bulan Julai 2010 ini juga turut mengandungi borang Peraduan Menulis Cerpen Hadiah Kreatif Bahana 2010, Sempena Sambutan Jubli Emas (50 Tahun) Penubuhan Dewan Bahasa Dan Pustaka (1961-2011) yang bertarikh tutup penyertaannya pada Khamis, 30 Jun 2011, jam 4.30 petang.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Majalah Mekar dan Perkembangan Sastera Kanak-Kanak di Negara Brunei Darussalam

Peraduan Menulis Karangan, Cerpen dan Rencana 2011 anjuran Dewan Bahasa dan Pustaka, Brunei.

Seperti apakah sastera Melayu Brunei itu.


Terima kasih jika awda sudah belanja Puasha secawan kopi untuk dia terus menulis di weblog ini, dan sila klik butang 'Donate' di bawah ini untuk memberi sumbangan ikhlas sambil menderma atau melalui paypal.me/PuasaK untuk secawan kopi lagi