Terbaharu! Kumpulan Puisi 'Sandiwara' dari Puasha

Judul: Sandiwara Penerbit: Dewan Bahasa dan Pustaka, Brunei Tahun: 2014 Muka Surat: 112p Binding: Kulit Nipis ISBN 978-99917-0-969-7 Harga: $5.00

Kumpulan Puisi Sandiwara, DBP: 2014 adalah merupakan lanjutan dari Kumpulan Puisi Nakhoda Manis: Pelayaran Kedua yang sebelum ini telah diterbitkan oleh Dewan Bahasa dan Pustaka, Brunei pada tahun 2009 mengetengahkan kepelbagaian makna atau maksud yang tersirat dari penulisnya sepanjang tempoh 30 tahun melibatkan diri dalam penulisan puisi.

Bagi penulis, puisi adalah satu bentuk kata-kata berirama yang menyatakan pengalaman imaginatif, emosi, dan intelek. Apa juga cara penyampaiannya, puisi mewujudkan pengalaman yang sama dalam fikiran pembaca atau pendengarnya. Jika awda ingin mengetahui isi kandungan atau puisi yang termuat dalam Kumpulan Puisi Sandiwara ini dengan lebih dekat lagi, sila dapatkannya sekarang.

Ulasan

Catatan popular daripada blog ini

Peraduan Menulis Karangan, Cerpen dan Rencana 2011 anjuran Dewan Bahasa dan Pustaka, Brunei.

Apabila 'kerja menulis' Dijadikan Sebagai Kerjaya.

Ucapan Terima Kasih di atas pemberian Hadiah Penghargaan Sasterawan Muda MASTERA bertempat di Hotel Santika, Salipi, Jakarta, Indonesia pada 27hb September 2010.